Bridgestone anunță noua anvelopă Potenza Sport, personalizată pentru primul SUV complet electric al Maserati

Bridgestone anunță noua anvelopă Potenza Sport, personalizată pentru primul SUV complet electric al Maserati

Bridgestone, lider global în anvelope premium și soluții de mobilitate durabilă, a fost aleasă de Maserati pentru a dezvolta anvelope personalizare de 20” pentru primul său SUV complet electric, Maserati Grecale Folgore.

  • Noul Maserati Grecale Folgore, complet electric, a fost echipat cu anvelope Bridgestone Potenza Sport ENLITEN 20” personalizate – anvelope premium, ultra performante, pentru a îi spori calitățile.
  • Anvelopele Bridgestone special concepute pentru Grecale Folgore extind autonomia de rulare a vehiculului electric, oferind în același timp performanțe superioare de manevrabilitate în condiții dificile, atât pe suprafețe uscate, cât și umede.
  • Aceasta este cea mai recentă colaborare dintr-o lungă serie între cele două mărci premium, printre parteneriatele lor recente numărându-se Maserati MC20 și Maserati Grecale.

După mai multe colaborări recente, și inclusiv echipări pentru supercarul Maserati MC20 și Maserati Grecale, Maserati a apelat la partenerul său de lungă durată pentru o anvelopă care să îmbunătățească capacitățile pe șosea ale primului său SUV complet electric. Bridgestone a răspuns pozitiv provocării, producând anvelope personalizate Bridgestone Potenza Sport ENLITEN.

Anvelopa personalizată Bridgestone răspunde nevoilor specifice ale modelului Maserati Grecale Folgore și îi îmbunătățește performanțele datorită utilizării tehnologiei ENLITEN, tehnologia inovatoare a Bridgestone în dezvoltarea anvelopelor. Această combinație de multiple tehnologii de vârf, oferă siguranță maximă și performanțe remarcabile ale anvelopelor, pentru șoferii Maserati Grecale Folgore, îmbunătățind în același timp caracteristicile de sustenabilitate ale anvelopei.

Revoluția electrică merge tot mai departe

 Pe lângă un parteneriat de succes pe termen lung, Bridgestone și Maserati împărtășesc de asemenea un angajament puternic față de electrificare. Anvelopa Bridgestone dezvoltată special pentru noul Maserati Grecale Folgore oferă o performanță cu rezistență foarte mică la rulare – obținând calificativul A de clasa I pe eticheta UE – pentru a extinde autonomia de 500 km a modelului Maserati Grecale Folgore.

Prin intermediul unei abordări complet integrate, Bridgestone investește pentru a face mobilitatea electrică mai eficientă și accesibilă pentru șoferi și flote. Compania inovează în domeniul anvelopelor premium și al tehnologiilor pentru vehicule electrice, precum și în soluții dedicate pentru flote și mobilitate, colaborând cu producători de top și dezvoltând o rețea de retail și servicii pregătită pentru vehicule electrice. La rândul său, Maserati este primul brand italian de lux care lansează vehicule 100% electrice, angajându-se să producă versiuni electrice ale tuturor modelelor sale până în 2025 și exclusiv vehicule complet electrice până în 2028.

În concordanță cu istoria italiană profundă a Maserati, Maserati Grecale Folgore a fost proiectată și produsă în Italia, la fel ca și anvelopele sale personalizare Bridgestone Potenza Sport ENLITEN.

Tehnologiile proprii de dezvoltare virtuală a anvelopelor Bridgestone, au fost combinate cu simulatorul de condus al Maserati pentru a asigura că anvelopa personalizată poate fi creată și testată într-un mediu digital – reducând prototiparea și testarea fizică, diminuând consumul de materii prime și emisiile de carbon, permițând o lansare mai rapidă pe piață.

Steven de Bock, Vice President Original Equipment al Bridgestone EMEA, a declarat: „Grecale Folgore reprezintă o lansare istorică pentru Maserati în călătoria sa de pionierat către electrificare, și suntem foarte mândri să contribuim la aducerea performanței sale la viață cu anvelopele Bridgestone. Amândoi avem un angajament puternic de a accelera tranziția către vehicule electrice. Este un moment minunat să vedem colaborarea noastră deschizând noi orizonturi în mobilitatea electrică.”

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *