De ce este atat de apreciat tutunul firicel?

Tutunul firicel este apreciat de multe persoane din intreaga lume, acest tutun fiind denumit si tutun de foi sau tutun firav. Fiind cultivat in mod traditional, acest tutun este folosit pentru a crea tigari artizanale, dar si alte produse de fumat. Exista asadar mai multe lucruri atunci cand vine vorba despre acest tutun firicel pe care orice persoana ar trebui sa le considere.

De ce sa alegi un astfel de tutun firicel?

In ceea ce priveste originea acestui tutun firicel, el provine din zonele tropicale ale Americii de Sud, dar si Centrale. In aceste zone, triburile indigene cultivau, dar si fumau tutun inca din antichitate. Prin secolul al XVI-lea, tutunul a reusit sa fie adus in Europa de catre exploratorii portughezi, dar si spanioli. Aceasta cultura s-a raspandit in intreaga lume intre timp. Forma firicelului a evoluat insa in regiunile baltice, unde, daca este sa vorbim despre metodele traditionale de cultivare si prelucrare, acestea au fost pastrate cu grija de-a lungul secolelor.

In primul rand, atunci cand vine vorba despre cultivarea acestui tutun firicel, se aleg in primul rand soiurile potrivite de tutun, solul fiind si el pregatit corespunzator. Agricultorii sunt cei care dedica o atentie sporita detaliilor. Calitatea solului, dar si a semintelor influenteaza semnificativ gustul, dar si aroma finala a tutunului. Imediat dupa ce a fost recoltat, frunzele de tutun sunt lasate la uscat, urmand ca acestea sa fie fermentate pentru a dezvolta niste arome specifice.

Imediat ce frunzele au fost pregatite, urmeaza sa aiba loc un proces meticulos de rulare a tigaretelor. Acest proces este o adevarata arta in sine, pentru ca cel care se ocupa de rularea acestui tutun trebuie sa aiba o mana sigura, dar si o cunoastere profunda a tehnicii de a obtine o tigara perfecta. Frunzele de tutun sunt rulate in acest fel manual, fara a se folosi niciun fel de substanta chimica sau aditivi. In acest fel, tutunul firicel este mai sigur din toate punctele de vedere, acesta bucurandu-se de faptul ca poate fi folosit fara ca utilizatorul sa mai aiba de-a face cu substantele suplimentare care se adauga de obicei in tigari.

In ziua de azi, consumatorii au acces si la optiuni mai sanatoase in ceea ce priveste tigarile traditionale. Cu toate acestea, insa, tutunul firicel este apreciat totusi pentru calitatile pe care le ofera. De asemenea, el este apreciat si pentru faptul ca reuseste pana si in ziua de azi sa fie foarte apreciat. Tutunul firicel nu este asadar doar o planta sau o marfa, el fiind o parte importanta in ceea ce priveste o mostenire culturala. Acest tip de tutun este asadar unul foarte apreciat de o multime de culturi din toata lumea.

Pornind de la radacinile sale din America de Sud, pana la folosirea sa in comunitatile balcanice, tutunul firicel ramane chiar si azi la fel de apreciat de un numar mare de persoane. Acestea apreciaza calitatile sale si se bucura de acesta in orice moment. El este asadar o optiune de avut in vedere in orice moment.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *