Formula 1 pe circuitul din Madrid din 2026

Formula 1 pe circuitul din Madrid din 2026

Știrea care a pus Madridul pe harta motorsportului global: Formula 1 va debuta în capitala Spaniei începând din 2026, cu o prezență fermă până în 2035. Organizatorii F1 au dezvăluit că Marele Premiu al Spaniei se va desfășura pe străzile din Madrid, deschizând o nouă eră a competiției în țară.

Un punct focal al acestui anunț este construcția unui circuit stradal în apropierea aeroportului Barajas Adolfo Suarez, care va găzdui evenimentul epic de Formula 1. Cu 20 de viraje și o distanță totală de 5,47 km, circuitul promite să ofere o provocare incitantă pentru piloți și spectatori deopotrivă.

Turul de calificare se estimează că va avea o durată de 1 minut și 32 de secunde, oferind un spectacol rapid și plin de adrenalină pentru fanii motorsportului. Cu aceste cifre impresionante, Madridul promite să devină un punct fierbinte al competițiilor de Formula 1 în următorii ani.

Alegerea Madridului ca gazdă pentru Marele Premiu al Spaniei subliniază angajamentul orașului față de sport și dorința de a aduce evenimente de talie mondială în inima țării. Va fi o oportunitate pentru Madrid să strălucească pe scena internațională, atrăgând atenția nu doar a iubitorilor de motorsport, ci și a întregii lumi.

Cu Madridul pregătit să devină un punct fierbinte al motorsportului mondial, anticipația și entuziasmul sunt la cote înalte. Cu un circuit stradal nou-nouț și promisiunea unei experiențe de Formula 1 de neuitat, Madridul se pregătește să scrie o nouă pagină în istoria motorsportului mondial.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *