Vânzările de mașini electrice au scăzut cu 55% în Germania

Vânzările de mașini electrice au scăzut cu 55% în Germania

În Germania, vânzările de mașini electrice au suferit o cădere abruptă, înregistrând o scădere de 55% în luna ianuarie, odată cu eliminarea bonusului acordat de guvern pentru achiziționarea acestor vehicule. În paralel, s-au observat creșteri semnificative în vânzările mașinilor pe benzină și diesel.

Decizia guvernului german de a renunța la bonusul pentru mașinile cu emisii zero a avut un impact imediat asupra pieței auto. Ca urmare, producătorii auto au fost nevoiți să ajusteze prețurile, iar chiar și Dacia a redus prețul modelului Spring cu 10.000 de euro.

Neașteptat pentru puțini, vânzările de mașini cu emisii reduse sau zero s-au prăbușit. În luna ianuarie 2024, vânzările de mașini electrice au înregistrat o scădere de 54.9% în Germania față de aceeași perioadă a anului precedent. De asemenea, mașinile plug-in hybrid au înregistrat o scădere de 19.6%.

În contrast, mașinile echipate cu motoare convenționale au cunoscut o creștere semnificativă în preferințele clienților. Vânzările de mașini cu motoare pe benzină au crescut cu 9.1%, iar cele cu motoare diesel cu 9.5%.

Cu toate acestea, piața auto în ansamblul său a înregistrat o scădere generală de 11.7% în luna ianuarie, comparativ cu luna decembrie 2023.

Experții consideră că scăderea vânzărilor nu poate fi atribuită doar eliminării bonusurilor guvernamentale. Starea economiei și tensiunile geopolitice din regiune sunt alte factori care contribuie la acest fenomen.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *