Volkswagen Golf 2024

Volkswagen Golf 2024

Volkswagen marchează cu fast 50 de ani de la debutul impresionant al celebrului Golf. Producția în serie a acestui bestseller a început la Wolfsburg în martie 1974, iar de atunci s-au vândut nu mai puțin de 37 de milioane de unități. Cu alte cuvinte, peste 2.000 de entuziaști din toată lumea au ales să facă parte din familia Golf, optând pentru achiziționarea unui model nou în fiecare zi! Golf s-a impus drept cea mai de succes mașină europeană și cel mai bine vândut model Volkswagen din istorie. În prezent, această icoană a automobilismului european revine cu un facelift de excepție, subliniind performanța și inovația celei de-a 8-a generații.

Noul VW Golf vine cu un sistem de infotainment revoluționar, dezvoltat integral, și o unitate hibridă plug-in de ultimă generație. Cel mai avansat Golf din ultimii 50 de ani va ajunge în showroom-uri în prima parte a acestui an, deschizând o nouă eră în istoria modelului emblematic.

Noul Golf și Golf Variant vor debuta pe piață cu o versiune de bază (Golf), urmată de variantele de echipare Life (nivel mediu), Stil (echipament elegant de top) și R-Line (echipament sportiv de top). Cele două versiuni sportive remarcabile din linia de produse – Golf GTE și Golf GTI – vor ocupa poziții distincte. Gama diversificată de sisteme de propulsie pentru Golf va include inițial două unități hibride plug-in (eHybrid și GTE), două sisteme mild-hybrid cu tehnologie de 48V (eTSI), patru motoare pe benzină cu supraalimentare (TSI) și două motoare diesel (TDI). Pentru a completa oferta, Golf GTI Clubsport, Golf R și Golf Variant R vor fi disponibile în a doua jumătate a anului 2024, modelele R beneficiind de tracțiune integrală 4MOTION.

Se preconizează că alte variante cu tracțiune integrală, echipate cu motor TSI, vor face senzație în 2025, consolidând poziția Golf ca lider în inovație și performanță pe piața auto.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *