Noul motor HR12, cu o cilindree de 1.2 litri, în c cilindri, care va fi pe noul Duster a intrat în producție la Mioveni

Noul motor HR12, cu o cilindree de 1.2 litri, în c cilindri, care va fi pe noul Duster a intrat în producție la Mioveni

Noua entitate Horse, rezultată din fuziunea diviziei de motoare a Renault Group cu cea a companiei chineze Geely, a lansat producția unui nou motor la Mioveni, destinat următoarei generații Duster. Acest motor inovator, denumit HR12, are o cilindree de 1.2 litri și trei cilindri. Începând cu această lună, producția acestuia a început la Mioveni, în fosta Uzină Mecanică, redenumită acum Horse România. Înființată pe 31 mai, compania Horse a rezultat din parteneriatul dintre Horse și Aurobay de la Geely.

Conform datelor oficiale, capacitatea anuală de producție a acestui motor va fi de 450.000 de unități, ceea ce sugerează că motorul va fi utilizat și pentru alte modele ale grupului, inclusiv viitorul Renault Duster fabricat în Turcia. Lansarea producției noului motor va genera noi locuri de muncă la Horse România și va include modernizări ale liniei de producție.

Motorul HR12, considerat cel mai eficient din portofoliul HORSE, este și cel mai puternic produs vreodată la uzina Horse din Mioveni. Acesta echipează deja diverse modele de vehicule, inclusiv hibride. Producția de la Mioveni va completa capacitatea globală de fabricație a motorului HR12, destinată în principal noului Duster. Uzina HORSE din Valladolid, Spania, va continua să producă același motor pentru modelele Renault Austral și Espace. Patrice Haettel, Director General HORSE, a subliniat: „Am început producția motorului HR12 în uzina noastră din România, utilizând procesul de fabricație deja existent la uzina din Valladolid, Spania. Aceasta face parte dintr-o strategie globală care ne oferă o competitivitate remarcabilă datorită apropierii de piețele auto cheie. Acest acord de fabricație este benefic pentru HORSE, pentru uzina de la Mioveni și pentru piața auto în general.”

Horse România demarează producția unui nou motor pentru Duster la Mioveni

La uzina HORSE România din Mioveni se va realiza atât asamblarea motorului HR12, cât și turnarea carterelor cilindri în turnătoria de aluminiu, cea mai mare de acest tip din România și din ecosistemul HORSE. Pentru industrializarea motorului HR12, peste 75% din posturile de lucru existente pe linia de asamblare de la Mioveni au fost modificate și au fost instalate 24 de posturi noi. Aceste investiții au permis integrarea locală a întregului ciclu de producție – inclusiv turnarea și uzinarea carterelor cilindri, realizate integral intern. HORSE a investit și în tehnologii avansate de testare și asigurare a calității, printre care un sistem de detectare a pierderilor de lichide bazat pe heliu, un computer tomograf pentru carterele cilindri și mașini de spălare și uscare la presiune înaltă a pieselor, asigurând astfel cele mai înalte standarde de calitate. Ca urmare a acestor investiții, capacitatea anuală de producție a fost mărită la 450.000 de unități, din care 18% vor fi exportate în afara Uniunii Europene, la uzina HORSE din Bursa, Turcia.

Motorul HR12 este un propulsor pe benzină de înaltă eficiență, proiectat să echipeze o gamă largă de vehicule. Are o putere maximă de 96 kW (130 CP) la 4.500 rpm și un cuplu maxim de 230 Nm disponibil de la 1.800 rpm. Proiectat pentru piețele din UE și globale, HR12 respectă normele de emisii EU6D-Full și este pregătit pentru adaptarea la noile reglementări Euro7. Pe Duster, motorul este integrat într-o arhitectură mild hybrid.

Motorul HR12 dispune de un management termic de ultimă generație. Raportul specific dintre cursa și diametrul pistonului asigură o economie semnificativă de combustibil în timpul utilizării.

HORSE, fostă divizie a Renault și acum parte a Horse Powertrain Ltd., a fost creată pentru a produce motoare, transmisii și alte tehnologii eficiente cu emisii scăzute de carbon. HORSE deține opt uzine de producție în șapte țări și trei centre de cercetare și dezvoltare, având sediul central la Madrid, Spania. Compania produce anual 3,2 milioane de unități pentru clienții săi globali. HORSE dezvoltă și furnizează sisteme de propulsie full-hibrid, plug-in hybrid și cu combustie internă extrem de eficiente, precum și tehnologii de vârf. HORSE este o filială a HORSE Powertrain Limited, o societate mixtă deținută în mod egal de Renault Group și Geely. Cu peste 9.000 de angajați în șapte țări, HORSE are sediul central în Madrid și opt uzine de producție și trei centre de cercetare și dezvoltare în întreaga lume, inclusiv în Argentina, Brazilia, Chile, Portugalia, România, Spania și Turcia, în parteneriat cu Oyak.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *