Ford F-150, cel mai popular vehicul din SUA, va fi adus oficial pe piața din România

Ford F-150, cel mai popular vehicul din SUA, va fi adus oficial pe piața din România

Celebra camionetă Ford F-150, renumită pentru titlul său de cel mai vândut automobil din SUA, va fi disponibilă și în România, odată ce distribuția acestui model în Europa a fost preluată de o companie din Suedia.

Proleasing Group, o companie cu sediul în Prahova și showroom-uri în Prahova, Buzău și Dâmbovița, va fi responsabilă de vânzarea oficială a Ford F-150 pe piața din România. Această companie, dealer autorizat Ford, BMW și Hyundai, a devenit partener al Hedin Mobility Group din Suedia, care a obținut drepturile de distribuție pentru modelul Ford F-150 în Europa.

Acordul între Ford și Hedin Mobility Group a permis importul camionetei F-150 în Europa începând cu primul trimestru al anului 2023. Inițial, modelul american a fost lansat în Germania și Suedia, urmând ca ulterior să fie disponibil și în alte țări din Europa Centrală. Hedin și partenerii săi vor asigura și serviciile de întreținere și piese de schimb pentru clienții acestui model. De menționat că modelul electric F-150 Lightning nu face parte din acest acord de import.

Variantele disponibile pe piața românească vor include Limited, Raptor, XLT și Lariat, iar acestea vor putea fi achiziționate de la toți dealerii Proleasing Motors din Ploiești, Buzău și Târgoviște.

Prețurile pentru Ford F-150 în România vor începe de la 65.500 euro plus TVA. Importatorul va oferi diverse motorizări, printre care se numără un motor V6 de 3.5 litri cu 456 CP pentru versiunea Raptor, precum și o variantă hibridă cu 436 CP și 772 Nm cuplu maxim. De asemenea, va fi disponibilă și versiunea Lariat, echipată cu un motor V8 de 5.0 litri, generând 406 CP și 555 Nm cuplu maxim, cu o capacitate de tractare de 3,5 tone.

Ford F-150, cu o lungime de 5,87 metri, înălțime de 1,96 metri și lățime de 2,02 metri, este considerat cel mai performant pickup din lume în segmentul său.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *