Formula 1: Marele Premiu din Bahrain 2024

Formula 1: Marele Premiu din Bahrain 2024

Max Verstappen, pilotul Red Bull Racing, s-a impus fără emoții în Marele Premiu din Bahrain, în prima cursă din sezonul 2024 de Formula 1.

Având în vedere că pentru următoarele 3 sezoane de Formula 1 cei de la Antena 1 vor difuza cursele într-un format puțin ciudat – pregătirile pe online, cursele pe TV, în fine, nu asta are relevanță ideea, e că pe online am văzut că lumea a fost dezamăgită și acum, pe bună dreptate. Este anormal să întrerupi o transmisiune live pentru reclame sau să vezi crainicii că nu se opresc din vorbărie atunci când piloții comunică cu inginerii de cursă pe radio, adică nu faci așa ceva. Pe lângă toate acestea, cum să dai la minim sunetul de fundal al cursei?

Ideea e să intri în febra cursei auzind motoarele suprasolicitate, publicul, toată nebunia cursei. Ei bine, la Antena 1 abia auzeai zgomotul cursei. Am și aplicația F1 TV, dar ce am observat dubios este că pe F1 TV cursa era în urmă cu câteva secunde.

Probabil ați observat că în timpul cursei, cei doi crainici au vorbit atât despre cartea lui Guenther Steiner, cât și despre cea a lui Adrian Newey “How to Build a Car”, despre care am scris câteva cuvinte aici.

Așteptările că sezonul 2024 ar putea aduce surprize au fost rapid demontate de performanța zdrobitoare a lui Verstappen în Bahrain. Cu toate că Charles Leclerc, cu poziția a doua pe grilă, părea un posibil candidat la victorie, a avut de suferit din cauza problemelor la frânare, cedând teren în fața lui Verstappen, Perez și Sainz, încheind cursa pe locul patru.

Carlos Sainz, deși a reușit să se claseze pe podium, a rămas în umbră dominației lui Verstappen. Cu toate acestea, performanța sa a fost remarcabilă, reușind să câștige un loc pe podium și să-și consolideze poziția în clasament.

George Russell s-a clasat pe locul cinci, demonstrând o performanță solidă, în timp ce Lewis Hamilton și ceilalți concurenți din fruntea clasamentului au avut evoluții mai puțin strălucite.

Verstappen a reușit să câștige și punctul pentru cel mai rapid tur al cursei, demonstrând încă o dată superioritatea sa, iar Carlos Sainz a fost recunoscut de fani drept pilotul zilei, marcând o evoluție remarcabilă în cursa din Bahrain.

Clasamentul general al piloților:

Max Verstappen (Red Bull) – 26
Sergio Perez (Red Bull) – 18
Carlos Sainz (Ferrari) – 15
Charles Leclerc (Ferrari) – 12
George Russell (Mercedes) – 10
Lando Norris (McLaren) – 8
Lewis Hamilton (Merecedes) – 6
Oscar Piastri (McLaren) – 4
Fernando Alonso (Aston Martin) – 2
Lance Stroll (Aston Martin) – 1

Clasamentul general al constructorilor:

Red Bull – 44
Ferrari – 27
Mercedes – 16
McLaren – 12
Aston Martin – 3
Kick Sauber – 0
Haas – 0
RB – 0
Williams – 0
Alpine – 0

Acum, lăsând toate acestea la o parte, important este că Ferrari a adunat puncte, deoarece întrecerea se dă în întregul clasament, nu doar pentru locul 1.

Primele două curse de Formula 1 din 2024, pe 2 martie în Bahrain, pe 9 martie în Arabia Saudită, vor avea loc sâmbăta, ceva neobișnuit pentru competiția numărul 1 din sporturile cu motor. Motivul este faptul că Ramadan, luna sfântă pentru musulmani, începe în acest an pe 10 martie, în duminica în care ar fi trebuit să aibă loc cursa din Arabia Saudită. Ca atare, întreg programul din primele două Mari Premii a fost devansat cu o zi, având în vedere că regulamentul Federației Internaționale de Automobilism prevede ca „între curse să existe o distanță de 7 zile întregi”.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *